Događaj

Zagreb Service Jam | 29.-31.3.2019.

Zagreb Service Jam dio je globalnog Service Jama koji se istovremeno odvija u cijelom svijetu. U petak 29. ožujka u 18:30 sati bit će otkrivena tajna tema ovogodišnjeg Service Jama, nakon čega će sudionici na više od 120 lokacija u svijetu imati „48 sati da promijene svijet“.

Nakon uspješno održanog Zagreb Service Jama u 2018. godini, i ove godine nastavljamo s jammanjem.

Zagreb Service Jam dio je globalnog Service Jama koji se istovremeno odvija u cijelom svijetu. Sudionici (poput freelancera, dizajnera, programera, marketingaša, studenata) okupljaju se na više od 120 lokacija u svijetu te kroz eksperimentiranje, međusobnu suradnju i prijateljsko natjecanje timski razvijaju nove usluge inspirirane zajedničkom temom s ciljem da u „48 sati promijene svijet“.

Što možete očekivati na Zagreb Service Jamu?

Interaktivno trodnevno događanje koje objedinjuje učenje o dizajnu usluga, design thinkingu i korisničkom iskustvu, nove pristupe rješavanju problema i inovacijama, inspiraciju i kreativnost, praktičan pristup učenju kroz primjenjive zadatke, networking i upoznavanje novih zanimljivih ljudi.

Zašto Service Jam?

Usluge su svugdje oko nas i u Europi čine više od 70% BDP-a. Međutim, svjesno dizajnirane usluge koje u fokus stavljaju korisnika su novost i često glavni diferencijator i izvor konkurentske prednosti. Aktivni service designer Marc Fonteijn opisao je to riječima: Uzmite situaciju u kojoj imate jedan do drugoga dva ista kafića koji prodaju identičnu kavu po istoj cijeni. Dizajn usluga ono je zbog čega ćete ući u jedan, a ne drugi. Zbog njega ćete se često vraćati u taj lokal te pričati prijateljima o njemu. Service design u središte stavlja ljude. Brojne inovacije dožive neuspjeh jer jednostavno ne ispunjavaju ljudske potrebe. Inovacije u području dizajna usluga stoga započinju empatijom i razumijevanjem ljudi. Povezujući potrebe ljudi s tehnološkim mogućnostima te poslovnom logikom, u konačnici stvaramo usluge koje ne samo da su profitabilne, već i zaista bitne ljudima.

Detalje eventa možete pronaći na linku: https://web.facebook.com/events/589849461445597/

Pogledajte prošlogodišnji video, doživite dio atmosfere i pridružite nam se: https://youtu.be/YS5ujHN2g2k

blog

Tri stvari koje sam naučio o kontakt centrima

13 minuta čitanja